Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Adept Sara Gästbloggar

Att springa i gamla grejer.

Idag stack jag ut på en skön runda. -5 grader, sol, snö och längtan ut. Har inte sprungit på ett tag och testar nu kroppen om den kan köra på ungefär lika mycket där vi slutade. När det är kallare ute behövs lite mer utrustning än annars. Vantar, mössa, dubbskor/dubbar kan vara bra, underställ och vindkläder. Jag gillar gadgets. Brukar köpa nytt då och då. Skor är jag noga med att inte springa med för gamla vilket jag förespråkar för andra. Många vet att det inte är bra för dig som löpare att springa i för gamla skor. Gammal utrustning är över huvud taget inte så roligt att springa i. Idag gjorde jag dock detta. Två saker jag har kvar och är fortfarande näsan lika bra som när jag köpte dem. För snart 20 år sedan!!
Foto: Adept Saras
Det ena är det ni ser på bilden. Mina damasker. Skönt värmande för vristerna och släpper inte in så mycket snö.
Det andra var underställströjan jag sprang i. En hederlig marinblå CRAFT! Köpte den i samma veva som damaskerna. Underställsbyxorna har jag till slut lyckats nöta sönder efter 15-18 år…. Tröjan hänger fortfarande i. Så när någon frågar mig vad jag har för utrustning och jag verkligen förespråkar CRAFT underställ och de tycker de är dyra så säger jag: Om du kan ha dem i 20 år? Är de dyra då? Inte många ören/använd kilometer.
Så. Dyrast är inte alltid bäst. Men kolla med dem som är vana användare. Vad använder de? Kanske värt att lägga 100 kronor mer på ett “bas”träningsklädsplagg som håller i nästan oändlighet än något som klarar säsongen.
Och så en liten från barnamun: Äldsta dottern: – Mamma! Jag har skärt min pannkaka själv!
Jag: – Det heter skurit.
Äldsta dottern: – Mamma, ska du skura dina pannkakor nu?
 • Vad härligt med ett inlägg som förespråkar åkerbruk snarare än nytt nytt nytt. Man MÅSTE inte ha den senaste rosa färgen på understället. Själv har jag ett underställ från Resteröds som är minst 15 år gammalt. Funkar utmärkt fortfarande :)

  Kajsa

  January 24, 2013

 • Har hört det där om att inte springa i gamla skor. Men vad är gamla skor? (Snålvargen i mig vill gärna låtsas som att tiden står still, och slippa byta.) Det jag undrar är alltså, hur ofta tycker du man ska byta skor om man springer regelbundet, 2-3 ggr i veckan.

  Ellen

  January 24, 2013

 • Hej Ellen,
  Jag byter mina skor efter 80 mil ungefär. Dels för att jag sliter mycket på sulorna och för att det är…kul med nya skor :)

  mia

  January 25, 2013

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment