Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Det finns viktigare saker än tider

Idag springer jag Tjejmilen för en god sak. För alla de flickor som blir bortgifta för tidigt. För alla de flickor som tas ur skolan innan de blivit tonåringar. För alla de flickor som blir gravida när de själva just lämnat barnastadiet. Idag springer jag inte för att få en bra tid – idag springer jag för att alla ni där ute ska ha en chans att få lite-lite information. Tillsammans gör vi gott. Kom förbi Plan’s tält från klockan 12 och häng en stund!

Visste ni att barnäktenskap har lett till att den vanligaste dödsorsaken bland flickor 15-19 år är graviditetsrelaterad? Barn är inte gjorda att föda barn vilket ofta leder till grava komplikationer både för mamman och barnet. Haoua,15, i filmen (1min 16sek in) hade tur – hon överlevde förlossningen, det gjorde inte barnet. Men hon är skadad för livet.

Men det går att göra skillnad. Plan driver bland annat ett framgångsrikt projekt i Niger – IMAGINE (Improve the education of girls in Niger) för att få fler flickor att stanna i skolan. I juni i år gick ytterligare 150 skolor med i projektet. Som flickafadder är det just såna här projekt man stödjer.

 

 

 • Bra jobbat Mia! Du var riktigt snygg i dina kläder när jag såg dig på målrakan. http://sparkibaken.se/lopning/tjejmilen-video-intervju-och-bloggtjejer/
  Ser fram emot att kunna springa nästa år!

  Terese Alvén, sparkibaken.se

  September 1, 2012

 • Men vad jag ser plågad ut – jag är ju nästan framme! :) Tack för fint kort och pepp.

  mia

  September 1, 2012

 • Mia, du fick mig att få tummen ur och klicka i ett flickfadderskap.

  anneliten

  September 1, 2012

 • Bra där! Kram

  mia

  September 1, 2012

 • Hej hej! Det var jag som hejade utanför plan-tältet, jag lovade ju att titta in och lämna ett fotspår!

  Helena

  September 1, 2012

 • Åh – hej igen :) Nu vet jag vem du är :)

  mia

  September 1, 2012

 • Fantastiskt med allt ditt stöd! Tack igen!

  Plan Sverige

  September 3, 2012

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment