Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Terränglöpning

Jag formligen kastades ut från kontoret igår. Världens Bästa Marknadsassistent Alla Kategorier (låt oss kalla henne Linnéa, för hon heter så), trodde att jag skulle balla ur totalt efter att jag föreslagit att hon skulle vara Fru Ananas och jag Herr Banan på ett tekniskt event i Danmark i höst.

Ursvik in action. Foto: privat

“Ut å spring innan du börjar med dina under-bältet-skämt!” sa hon med bestämmande blick. Så en timme tidigare än tänkt skrattade jag mig iväg till Ursvik. Jag garvade mig igenom 18 kilometer terränglöpning där det kändes som jag sprang i banandräkt som ömsom var framböjd och ömsom bakböjd. Mitt fokus var att vara stark i backarna och driva på uppför – flåsa ordentligt och ta i – för att sedan ta det lugnare och skratta vidare på rakorna och i nerförsbackarna. Hela tiden på näthinnan hade jag en medelålders överglättig Banan och en påtvingad ung Ananas med trumpen min. Tonade ner min iver något och sprang tillbaka till kontoret. Tänkte att det kanske var dumt att tvinga kollegor till ofrivillig fruktsalld.

Två päron kanske? Eller jordgubbar då?

 • Ha ha ha ha…
  Riktigt underhållande läsning!

  Linda

  July 13, 2012

 • Varför frukt? Kan ni inte vara kött? Eller fisk kanske? Herr Torsk och fru Sill!

  Evelina

  July 13, 2012

 • Sparar det till Finland

  mia

  July 14, 2012

 • Löpning är så bra just för att det går att starta var som helst, ta det direkt utanför dörren eller åka en bit först, man kan springa oavsett väder, kräver väldigt lite planering… Särskilt lockande är det när man läser sådant här samtidigt som man sitter med löpförbud pga stressfraktur i vristen…*suckar längtansfullt*. Men cykling är faktiskt helt OK så jag ska inte klaga, men jag längtar ändå efter löpningen. I synnerhet när jag läser bra löp-bloggar – som din! :)

  Louise S

  July 13, 2012

 • Tack finaste Louise!

  mia

  July 13, 2012

 • Hahaha, vilket roligt inlägg. Personligen hade jag dött för en ursäkt att klä ut mig i vilket som, banan- eller ananasdräkt.

  Lisa

  July 14, 2012

 • Hej, såhär några veckor efter, beundran för fotrallyprestationen, starkt! Hade jag öht tagit mig så långt så hade det där regnet knäckt mig direkt.
  Det var jag som jagade efter på cykeln på nätterna, vi fick ju inte så mycket instruktioner men jag gjorde tolkningen att så länge man håller tempot och inte köper sig långa pauser genom att drälla efter så fick det vara, domarn får avgöra om något. När jag dessutom skulle dela vatten och hålla koll på att folk inte valsade ut på vägen och toavagnen sackade hundratals meter efter så funkar det ju inte ens i teorin med följecykelregeln.

  Men det var trevligt att följa er i natten, utan att behöva gå hela vägen!

  micke

  July 15, 2012

 • Åh – tackar för support och funktionärande – det var en grym uppsättning människor genom Rallyt!

  mia

  July 16, 2012

 • hej har du haft något längre löparuppehåll? t ex på grund av löparskada eller benhinneinflammation? isf hur har du gjort för att bli bra igen? har själv benhinneinflammation och har inte kunna löptränat på 2,5 månad och vill bli av med skiten snabtt. haru några tips?

  sandra

  July 15, 2012

 • Hej Sandra,
  Nej, jag har inte varit skadad (annat än haft en nervinklämning i ryggen som spökade efter en massa kånkande på flyttkartonger). Jag har en naprapat jag går till regelbundet och brukar få bukt med småproblem tidigt, boka tid så snabbt du kan så slipper du dras med det länge. Du kan läsa lite här om benhinneinflammation http://blog.svd.se/maratonbloggen/2011/09/06/fraga-idrottslakaren-kranglande-benhinnor/

  mia

  July 16, 2012

 • Lite off-topic, men såg dig hejandes på oss som sprang Jubileumsmaran igår. Det var inspirerande och gav kraft. Tackar vi för! :)

  Richard J.

  July 15, 2012

 • Så bra att energin gick fram!

  mia

  July 16, 2012

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment