Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Glöm inte bort vem du är

Jag har en stor familj. Vi är 6 syskon, mammor, bonusmammor, bonuspappor, barn, syskonbarn och föräldrar. Släkten kantas av starka kvinnor. Fina förebilder. Varma kvinnor. Intelligenta kvinnor och kärleksfulla kvinnor. (Männen/brorsorna/farsan är intelligenta nog att matcha detta.)

Stilleben. Fler saker kan få plats  i min hörna på mitt vackra, gröna skåp. Foto: privat
Stilleben. Fler saker kan få plats i min hörna på mitt vackra, gröna skåp. Foto: privat

I mitt nya hem har jag gjort ett litet stilleben av starka, fina kvinnor. Min farmor som är konstnär har målat tavlan till vänster. Den föreställer sanddynerna i Falkenberg där vi brukar gå ner till stranden från vårt hus. Det är kärlek, frihet och doft av saltvatten och barndom i tavlan. Min farmor fyller 99 år i december. Hon är stark, seg och uthållig. När jag var 11 år hjälpte hon mig att måla bort min mörkerrädsla. Sedan dess skyr jag inte mörker över huvud taget.

På en hög av böcker, två riktigt gamla vackra biblar från min mormor, ligger en guldängel. Allt från min mormors dödsbo som resten av släkten drog på mungiporna åt. Särskilt de där guldänglarna som hängde lite här och var i mormors hem. Jag blir varm, lugn och mjuk av att se dem. Det är ett fint minne från min skojfriske mormor. Vi skojade och skratta massor. Vi hade samma humor. Hon gick bort 95 år gammal av en onödig lunginflammation, fortfarande så pass klar i huvudet att hon hade 8 av 12 rätt på nutidsorienteringen (hon skyllde på långsammare tankar på slutet för att hon inte längre hade synen att göra sina dagliga korsord).

Tavlan till höger har min mamma gett mig efter att ha vunnit den på ett konstlotteri. Mamma är kärleken och de goda tankarna. Mamma är den munhuggandes cynikern med ett hjärta av guld, alltid redo att hjälpa andra no-matter-what. I bokhögen ligger en bok om kärlek och en kalender från det år jag föddes.

Min lilla hörna gör mig trygg och varm. Jag får energi av kvinnor före mig och hoppas att jag förmedlar och ger min dotter ett fint arv. Jag vill vara en fin förebild för syskonbarnen. Jag vet vad jag kommer ifrån. Jag vet att jag har tålamod, är seg och uthållig, älskar att hjälpa andra, river av en cynisk kommentar och kan vara helt hopplös. Och löser korsord. Hörnan kommer byggas vidare med påminnelser från systrar, dotter och brorsdöttrar. Jag glömmer aldrig var jag kommer ifrån. Och vem jag vill vara.

Post

Jag ser ljuset!

Eller i alla fall grisen.

En överskådlig väg kvar till semestern. Betar av en lapp i taget. Foto: privat
En överskådlig väg kvar till semestern. Betar av en lapp i taget. Foto: privat

Såhär lite har jag kvar att göra innan det är dags för semester. Jag ska bara försöka vara så entusiastisk i vartenda göromål jag kan, så att jag inte glömmer bort hur kul man kan ha det i nuet (tänkte hon lite stressat frenetiskt tuggandes på en näve nötter). Gah.

Pssst – fast om man inte skulle vara närvarande/härvarande så kunde man ju tänka sig framåt till Fuerte Ventura där det är som lägst 20 grader varmt nu (idag i Stockholm +4), hoppas det håller i sig tills jag åker dit den 8 november – du är väl med?

Post

Och på den tredje dagen

Det är ju riktigt roligt att träna på gym! Lägga till lite armhävningar och andra övningar så blir jag en komplett Evighetsmaskin. Foto: Hans Berggren
Det är ju riktigt roligt att träna på gym! Lägga till lite armhävningar och andra övningar så blir jag en komplett Evighetsmaskin. Foto: Hans Berggren

En lätt liten utmaning på 7 dagar. Göra något nytt som tar en kvart om dagen. Som min lilla styrkeutmaning.

  • 4×25 armhävningar
  • 4×25 tåhävningar
  • 4×25 benböj
  • 4×25 situps el magövningar

Det känns mest i armar och bröstkorg. Varför har jag inte gjort mer armhävningar för? På gymet har jag haft 80% fokus på ben, lagt till mage/core och ibland snyggat till triceps för att ha något att flexa i tävlingslinnet till sommaren. Egentligen kommer det bara att kosta mig 10 minuter extra på gymet att lägga till 1-2 övningar för armar. Det kan jag med lätthet göra 2 gånger i veckan.

 

Post

Rullar på bensinångorna

Sista flämtande dagarna innan semester. För första gången på 5 år ska jag lämna dator och mail hemma. Som den kontrollmänniska jag är måste jag lämna kontoret med allt i sin ordning inför min frånvaro på 10 dagar. Detta gör att jag typ jobbar dygnet runt.

Hur kommer det sig?

Jo, jag vill ju dessutom hinna med att köra PT-pass med så många adepter som möjligt, fixa scheman, gå på föreläsningar, laga mat åt hela tränargänget på IF Linnéa, gå på pressvisningar, samla Landslagsgruppen för Fotrally för planering och journalistträff, middag med mamma, träffa vänner, träna själv, blogga, dubbelblogga, utmana andra i träning, laga massa bra mat, tvätta, städa lägenheten så den är blänkande fin när jag kommer hem…

Jag blir trött bara att citera mig själv

Superdumt. Därför är jag så glad att jag gick på föreläsningen med Emma Igelström. Det var nyttigt att stoppa mitt snurrande hjul där jag presterar, presterar, presterar – om än balanserat i alla olika delar ovan. Men delarna råkar vara för många för en alltför kort period.

Skärpning Mia!

Men jag kan greja det. Jag är fullt medveten om att jag kör lite på bensinångor. Jag hanterar stress rätt bra, är uthållig och tålmodig. Jag fyller kroppen med bara bra mat och dryck sedan några veckor tillbaka. Det är bara sömnen som just nu blir lidande. Och jag har ju världens bästa dotter. Hon kickar in och städar, lagar mat åt mig och mormor -fixar det mesta och jag är så tacksam. Risken finns dock att jag sover hela resan till New York, vilket i sig inte gör så mycket. Ser fram emot semester trots att jag älskar min vardag.