Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Rullar på bensinångorna

Sista flämtande dagarna innan semester. För första gången på 5 år ska jag lämna dator och mail hemma. Som den kontrollmänniska jag är måste jag lämna kontoret med allt i sin ordning inför min frånvaro på 10 dagar. Detta gör att jag typ jobbar dygnet runt.

Hur kommer det sig?

Jo, jag vill ju dessutom hinna med att köra PT-pass med så många adepter som möjligt, fixa scheman, gå på föreläsningar, laga mat åt hela tränargänget på IF Linnéa, gå på pressvisningar, samla Landslagsgruppen för Fotrally för planering och journalistträff, middag med mamma, träffa vänner, träna själv, blogga, dubbelblogga, utmana andra i träning, laga massa bra mat, tvätta, städa lägenheten så den är blänkande fin när jag kommer hem…

Jag blir trött bara att citera mig själv

Superdumt. Därför är jag så glad att jag gick på föreläsningen med Emma Igelström. Det var nyttigt att stoppa mitt snurrande hjul där jag presterar, presterar, presterar – om än balanserat i alla olika delar ovan. Men delarna råkar vara för många för en alltför kort period.

Skärpning Mia!

Men jag kan greja det. Jag är fullt medveten om att jag kör lite på bensinångor. Jag hanterar stress rätt bra, är uthållig och tålmodig. Jag fyller kroppen med bara bra mat och dryck sedan några veckor tillbaka. Det är bara sömnen som just nu blir lidande. Och jag har ju världens bästa dotter. Hon kickar in och städar, lagar mat åt mig och mormor -fixar det mesta och jag är så tacksam. Risken finns dock att jag sover hela resan till New York, vilket i sig inte gör så mycket. Ser fram emot semester trots att jag älskar min vardag.

 

Post

Tema- och fokusveckor

Foto: Hans Berggren
Foto: Hans Berggren

Jag tipsade om att hitta motivation häromveckan och föreslog Temaveckor. Jag tyckte idéen var brilliant trots att jag hittade på den där och då. För säkerhets skull kluddade jag ner teman i min kalender. Jag tänker såhär att om jag fokuserar på något bra eller nytt (eller nygammal bra vana) så kan jag smyga in den goda vanan att bli till vardag eller rutin. Då behöver jag inte gå All In – vilket gör att man ofta faller platt och inte gör något. Så mina vänner, en veckas test/fokus/många olika övningar kanske gör att jag tar med mig en liten förändring som gör mig till en bättre människa, starkare löpare eller motivator.  Följande Temaveckor/Fokusveckor har jag bestämt mig för:

Vecka 42: EGO / EKO

Körde cleanse (5 dagar) och har bara ätit ekologisk mat. Snällt mot mig. Tar med mig den ekologiska delen och tiden jag lagt på avkoppling/nedvarvning/EGO

Vecka 43: Mage / Mage

Eftersom cleansen gjort att jag är renare och känner mig tipp topp ska jag fokusera på att ge den bra saker denna vecka. Mycket grönsaker, fisk och nyttigheter. Jag tänker dessutom köra magövningar varje dag. 4×25 situps + sidoplanka, lägger till lite magövningar på gymet. Som liten bonus har jag utmanat Bertil att köra 4×25 benböj / 4×25 armhävningar och 4×25 tåhävningar också…

Vecka 44: Ben / Upplevelse

Jag är i New York hela nästa vecka med dottern och goda vänner. Ska njuta och träna benen varje dag genom sköna morgonjoggar och specifika benövningar. Upplevelse och närvaro är fokus. Behöver semestern.

Vecka 45: Fokus sömn och återhämtning

Jag kommer hem från USA efter 10 dagars semester och ska vidare till Playitas efter 4 dagar. Våga vila och ha återhämtning står som fokus.

Vecka 46: LÖPNING och öppenhet

Jag är på Playitas och kör ultra med fantastiska människor. Förhoppningsvis har jag smugit in en hel del bra saker från de föregående veckorna och är nu en stark och laddad Evighetsmaskin. Under denna vecka kommer jag att lära mig miljoner saker genom möten med andra människor.

 

Post

Nattpass

Man blir bra på det man tränar

I Dianas schema står det den 18 oktober “Nattpass på TEC-banan med coachen”. Coachen, det är ju jag det!  Klockan 23:00 startar vi vid Ensta Krog, tänder pannlamporna, justerar vätskeryggan och ger oss ut på första varvet i Täbyskogarna. Diana ska springa TEC 100 miles i april nästa år. Det är bra att ha sprungit banan innan och det är bra att träna på det du kommer att utsättas för.

Nu kommer vi att chocka kropparna som är inställda på att krypa ner i varma sängar. Istället kommer de att få springa i frisk, rå luft och leta reflexer. Det är inte viktigt att springa fort, utan att springa på känsla. Det är mysigt att följa en reflexbana och flåsa sig igenom skogar och snår. Det ska bli roligt att visa Diana samma bana i dagsljus framöver.

Ett varv mäter 10km. Vi får se hur många varv det blir.

 

Post

Fem dagar med Doctor Salad

Nu har jag gjort mitt livs andra cleanse. I fem dagar har jag hämtat upp mat hos Doctor Salad på Sibyllegatan. Under denna period har jag bara ätit vegansk RAW food mat. Jag gillar konceptet och fick denna gången en plusmeny, lite extra energi i påsen eftersom jag tränar.

Fräsha smaker i fredagens pizza. Foto: privat
Fräsha smaker i fredagens pizza. Foto: privat

Sista måltiden

Fredagens middag var en supergod RAWfood pizza där botten var gjord på solrosfrö, linfrö, valnöt, tomat. soltorkad tomat och basilika. Som topping var det olivolja, spenat, citron, basilika, cashew, körsbärstomater, ärtskott och rödlök.

Hunger

Jag har inte känt mig hungrig någon gång utan det har räckt med det jag har fått i påsen. Det jag har haft lite svårt med är att bara dricka en grönsakssmoothie till frukost, då jag är en grötmänniska. Men eftersom det bara rör sig om 5 dagar så tänker jag att alla grönsaker gör mig gott och har inte lagt någon energi på att sura över utebliven gröt- och DN-frukost.

Sött och salt

Att det mesta har varit grönsaker passar mina smaklökar. Jag saknar inte direkt socker, bullar eller godis. Andra dagen började jag i och för sig tänka på finhamburgare – jag antar att det är avsaknaden av salt som får mig att tänka på sådan mat. Det har inte varit så mycket frukt under veckan vilket jag brukar äta mycket av i vanliga fall. Men fruktsocker är ju också sött…

Träning

Jag har tränat styrketräning som vanligt och sprungit några pass samt hållt i en företagslöpning utan problem. Totalt har jag lagt närmare 8 timmar på att träna på gym, springa eller PW:a.

Rent sinne – och samvete

Sinnet och tankarna är precis som förra gången superskarpt. Tankarna är klara och pigga vilket har gjort att jag har jobbat sjukt effektivt denna vecka. Ändå har jag sovit mindre och är inte trött. All mat har varit ekologisk vilket ger gott samvete, bra för mig och bra för miljön.

Det jag tog med mig från förra cleansen:

  • Köper bara ekologisk frukt och grönsaker (i den mån det finns)
  • Istället för godis kan jag ta ett krispigt äpple med cashew- och sesamsmör som snacks
  • Jag dricker Pukka te (Cleanse och Detox)
  • Jag har bakat några gånger utan mjölk, socker och gluten tack vare Ulrika Hoffer och hennes bok “Smarta sötsaker”

Det jag tar med mig från denna gången återkommer jag med om några veckor!